• Для людей із порушеннями зору
  • A-
    A+
Рахівська публічна бібліотека запрошує до участі в заході
опубліковано: 11.11.2022р. о 11:06, автор: Рахівська міська рада

В понеділок 14.11.2022р. о 15:00 за к.ч., в читальній залі бібліотеки відбудеться творча зустріч з письменницею Охріменко Людмилою та презентація її книги “Оскар”. Рахівська публічна бібліотека запрошує до участі в заході.

Охріменко Людмила Леонідівна, три освіти, дві – з відзнакою. Кримчанка.  Писати почала ще у дитинстві. Вважала свою творчість аматорством. Займалася бізнесом. Багато років працювала  на державній службі.

З 2014 року займається волонтерською діяльністю. До 2016 їздила на передову, а потім почала писати книжки про війну. На тепер віддає прибуток від продажу книжок на допомогу ЗСУ.

Упевнена, що українці не вчать свою мову, вони її згадують. Потрібно лише ухвалити для себе таке рішення: говорити, писати, читати лише рідною мовою!

Невиправна оптимістка, яка вважає, що дива трапляються там, де їх ретельно і наполегливо створюють працьовиті люди.

У 2018 році оповідання «Заїда» увійшло у збірку найкращих оповідань на інклюзивну тематику на конкурсі «Коронація слова».

У 2021 році роман «Оскар» названий найкращим романом на воєнну тематику членами журі міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2021», за що отримала відповідну спеціальну відзнаку.

На сьогодні видано 5 романів і 1 оповідання українською мовою авторства Людмили Охріменко.

Творча робота і співпраця з іншими відомими авторами триває.

Про історію створення Оскара

До мене, як до волонтерки, часто звертаються військові. Так трапилося і цього разу, відкрила фейсбук і побачила під своїм старим постом коментар людини у однострої:  «МЕНІ ДУЖЕ ПОТРІБНА ВАША ДОПОМОГА!».

Згодом з’ясувалося, що військовий звернувся до мене з проханням написати про нього книжку, про його долю, службу, полон.

Я прочитала його розповідь, запропонувала пробну главу, і ми дійшли згоди, бо мене зацікавила його історія, а йому сподобався мій художній стиль і відчуття слова.

Пропрацювали разом два місяці, а потім, майже наприкінці написання першої частини нашого спільного твору він зник. Ні повідомлень, ні телефонних дзвінків, ні відповідей на мої звернення… Що сталося з ним, не знаю. Другу частину роботи я написала сама. Звичайно, використовуючи ті його розповіді, які не увійшли у першу частину книжки. Чи вигадана вона? Чи про щось-таки обмовився мій знайомець?.. Чи зрозуміла я його прагнення до вищої справедливості? А може помилилася? Теж не знаю. Знаю лише, що герой мого твору – справжня людина, справжній чоловік, справжній українець, справжній син свого народу.

Сподіваюся, що я виконала свою місію.

Книжка написана і видана, і вона повинна стати вагомою складовою книжкового світу України.

У 2021 році роман «Оскар» визнано найкращим твором на воєнну тематику конкурсною комісією міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».