• Для людей із порушеннями зору
  • A-
    A+
На закарпатській Гуцульщині провели кулінарний етно-фест “Смажений баранчик” (ФОТО)
опубліковано: 27.09.2016р. о 14:00, автор: Рахівська міська рада

smazheniy-baranchyk-02В останню неділю місяця, в чудовому селі Лазещина, що на високогірній Рахівщині, відбувся карпатський кулінарний етно-фестиваль з приготування баранини на відкритому вогні «Смажений баранчик». Проходив етно-фест біля підніжь мальовничих гір Петроса і Говерли. Святкове дійство відбулося вперше та пройшло за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки. Організатор фестивалю – відомий гуморист Ігор Іванків.

Одна з основних складових свята  –  приготування різноманітних страв із баранини на відкритому вогні.

smazheniy-baranchyk-06

Шістнадцять команд кухарів-аматорів, професійних кухарів під супровід народної та естрадної музики, змагалися у кулінарній майстерності та готували страви з баранини на відкритому вогні під час етно-фестивалю «Смажений баранчик». Серед учасників  – команда відомого закарпатського ресторану «Деца у нотаря», яку очолював закарпатський гуморист Павло Чучка, команда  родини Мамедових -– представників Об’єднаного конгресу азербайджанців України у Львові, команда кухарів-аматорів з Румунії  на чолі з  українським поетом-гумористом Дмитром Коренюком, а також місцеві команди кухарів-аматорів з Великого Бичкова,  Ясіня та інших сіл Рахівщини.

smazheniy-baranchyk-05

Аж до вечора перед гостями фестивалю виступали місцеві самодіяльні колективи та популярні естрадні виконавці, зокрема гості проекту Ігора Іванківа «Запросити маю честь» Василь Михайлович, «Гуцул хуліган» Василь Мельникович,  Вікторія Ватащук, гурт «Будьмо», дует «Гардамани», народна артистка України Лілія Сандулеса та інші.

smazheniy-baranchyk-04

Кулінарними шедеврами  кухарі безкоштовно частували гостей, які з насолодою ласували приготовленими на свідому повітрі стравами.

smazheniy-baranchyk-03

Варто додати, що за твердженням науковців баранина надзвичайно корисна для організму людини. Вона  – джерело цінного білку. Жиру в баранині менше ніж у свинині майже втричі, а холестерину – в чотири рази. Бараняче м’ясо містить різноманітні вітаміни, в той час, як його калорійність невисока. Це дієтичний продукт, що легко засвоюється та дуже корисний для здоров’я.

За участь у кулінарному етно-фесті команди-учасники отримали подяки від народного депутата України Василя Петьовки. Відзначили учасників також і за майстерність у приготуванні страв з баранини.

Завершився фестиваль пізно ввечері.

Тим часом кухарі кажуть: готові взяти участь у цьому кулінарному конкурсі і наступного року.

Фестиваль  «Смажений баранчик»  став ще однією гастрономічною принадою для туристів, які зможуть заново відкрити для себе закарпатську кухню і закарпатську Гуцульщину.