• Для людей із порушеннями зору
  • A-
    A+
Рахівський будинок культури запрошує відвідати музейну кімнату (ФОТО)
опубліковано: 28.03.2023р. о 10:40, автор: Рахівська міська рада

Краєзнавча музейна кімната гуцульського побуту відкрилася в грудні 2022 році за ініціативою та плідною працею працівників будинку культури Рахівської міської ради. Це приміщення знаходиться на другому поверсі
Рахівського будинку культури. Музейна кімната дає можливість і допомагає більше дізнатися про старовинний побут гуцульської культури і привертає всіх, хто цікавиться історією і побутом гуцульської культури та її побуту.Експозиції музею представленї вельми гідно: різноманітні гуцульські знахідки, в тому числі старовинні предмети побуту, традиційна вишивка та одяг гуцулів, картини, дерев’яні та глиняні вироби, різноманітні
предмети мистецтва, рушники та серветки з автентичною гуцульською вишивкою, вироби з дерева ( гелітки, бербениці, плетені кошики, вази, прядки, старовинні музичні інструменти) і багато іншого.
Тільки тут можна відчути себе справжнім корінним гуцулом: вбратися в традиційний костюм і фотографуватися на пам’ять. Не можна обійти увагою знамениті гуцульські килими (гуцульські верети). Тут є можливість не тільки поспостерігати за створенням цього шедевра, але і самому сісти за гуцульський стіл, під час майстер-класу на різну тематику.

У музеї регулярно проходять екскурсії, як молодого підростаючого покоління так і різної вікової категорії, та приїжджих гостей в м.Рахів, які мають можливість переглянути яскраво виражений гуцульський місцевий колорит.
Працівники Рахівського будинку культури запрошують всіх бажаючих відвідати  музейну
кімнату за адресою: місто Рахів, вул. Миру, 16.