• Для людей із порушеннями зору
  • A-
    A+
опубліковано: 18.10.2018р. о 13:25, автор: Рахівська міська рада

 

З настанням теплої та сухої погоди у Рахові почастішали випадки спалювання листя, гілок дерев та побутового сміття біля житлових будинків, на присадибних ділянках, городах, дачах, на територіях підприємств, організацій.

Не всі знають, якої шкоди завдає довкіллю та здоров’ю людини таке багаття. Залишене без нагляду вогнище, за наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може призвести до пожежі. Надмірна кількість хімічних речовин, що виділяються в повітря при спалюванні різного сміття, сухої трави та листя спричинює загострення хронічних та серцево-судинних захворювань, підвищення тиску і поганого самопочуття.

Рахівська міська рада нагадує, що відповідно до Правил благоустрою міста на території міста забороняється спалювати побутове сміття, опале листя, гілки, побутові, промислові та інші відходи.

За порушення Правил благоустрою міста Рахів, в частині спалювання сміття, сухого листя та трави, передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф на громадян від 340 грн. до 1360 грн.; на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 850 грн. до 1700 грн.).