Перейти до основної сторінки
Під промовистою назвою “Смажений баранчик” 25 вересня в селі Лазещина, що на закарпатській Гуцульщині, відбудеться карпатський кулінарний етно-фестиваль з приготування баранини на відкритому вогні «Смажений баранчик». Дійство відбуватиметься серед Карпат, біля підніжжя мальовничих Петроса і Говерли. Одна із основних складових свята – приготування різноманітних страв із баранини. Свої кулінарні здібності демонструватимуть близько 20 кухарів-аматорів та професійних кухарів, серед яких і команда відомого закарпатського ресторану “Деца унотаря” на чолі з його автором гумористом Павлом Чучкою. Все дійство супроводжуватиметься народною і естрадною музикою за участі популярних артистів української естради. Туристи, які планують провести вихідні у гірській Лазещині, в суботу матимуть можливість піднятися на Петрос чи Говерлу або відвідати майстер-клас із приготування овечого сиру на місцевій полонині.
Фестиваль, що відбуватиметься вперше, організатори планують проводити щороку. Свято проходитиме за ініціативи та під патронатом народного депутата України Василя Петьовки. Отож, 25 вересня, – с. Лазещина Рахівського району Закарпатської області Початок о 14.00 год.
Попередня
Львівський національний аграрний університет проводить вступні випробовування для отримання другої вищої освіти за всіма ліцензованими спеціальностями.
Наступна
Переможці “10 цінностей Закарпаття туристичного”