Перейти до основної сторінки
Традиційно у вересні відбувається міжнародний кулінарний фестиваль-змагання «Пироги-2017», який проводить музей української культури міста Свіднік (Словаччина).
Цьогоріч зібралися справжні любителі фольклору, ремесел і традиційних страв з Угорщини, Словаччини та України, яку представляли дві команди з Рахова та Полтави. Серед рахів’ян приїхали: Ганна Шемота, Валерія Кузьма, Бейло Крафта, Василь та Оксана Веклюк.
За умовами конкурсу за одну годину потрібно було налітипи, зварити та презентувати 50 пирогів з двома видами начинки. Команда Рахова справилася із завданням на «відмінно» і наліпила, зварила та пригостила журі та гостей фестивалю 198 пирогами з бринзою та з маком.
Рахівчани отримали нагороду за макові пироги, а приз мера отримало угорське місто Еделень, які приготували пироги із солодким зефіром та абрикосами.
Після конкурсу словаки встановили рекорд країни, і приготували п’ять тисяч пирогів.
Незабутні враження залишилися не тільки від змагань, а й від презентації традиційних ремесел та продуктів бджільництва. Про приємну атмосферу та розваги подбали солісти Полтавського філармонічного оркестру України та Полтавська танцювальна група з народним оркестром.
Окрім участі в конкурсі рахів’яни відвідали комунальні підприємства та історико-культурні пам’ятки міста Свіднік.
Попередня
Рятівники відзначають професійне свято
Наступна
Податки, внески та звіти: що слід встигнути закарпатцям до 20 вересня