• Для людей із порушеннями зору
  • A-
    A+
Чималий асортимент від „Гуцульської перепічки”
опубліковано: 07.11.2016р. о 09:02, автор: Рахівська міська рада

Навіть пересічному проїжджому, не кажучи вже про місцевих мешканців чи відпочиваючих, важко не помітити, як змінюється на краще інфраструктура Квасів.

Подібні метаморфози відбуваються з моменту, як „Гірська Тиса” отримала власника, що і дозволило дати санаторію друге дихання. Розвивається він, розвивається і населений пункт, на території якого розташована установа. Адже, крім наявності повноцінної зайнятості, вчасної виплати заробітної плати, чимало квасівчан отримали змогу реалізувати сільськогосподарську продукцію, надавати інші послуги. Крім того, це і реальне наповнення місцевої скарбнички, що дозволяє місцевій громаді впливати на покращення населеного пункту. Черговим проектом ТОВ „Готіс” санаторію „Гірська Тиса”стало відкриття у центрі
Квасів кафе-хлібопекарні „Гуцульська перепічка”.
Зрештою, за плечима товариства – чимало реалізованих справ, дольова участь у вирішенні тих чи інших питань життєдіяльності, як окремо взятого працівника чи місцевого мешканця, так і установ населеного пункту. Досить згадати їхню підтримку в облаштуванні дитячого ігрового майданчика, реконструкції приміщення пошти, відкриття сучасного салону краси, ремонті підвісного моста, надання допомоги навчальному та дошкільному закладам тощо. Як повідомив директор санаторію Микола Кірпа, у планах ще чимало проектів, але розкривати їх сьогодні – випереджати події. Краще про серйозність намірів свідчить вже зроблене. Хлібопекарня – чергове підтвердження цього.
Облаштована за сучасними вимогами в орендованому приміщенні, яке донедавна нагадувало колишній розквіт торгівельної доби минулого століття, а нині поступово занепадало, справляючи гнітюче враження однотипністю сірого фасаду, хлібопекарня відкрила можливість місцевим мешканцям і не тільки ласувати кількома видами хліба, перепічками та булочками з різноманітними начинками, іншою випічкою вправних пекарів (всього біля 30 видів хлібобулочних виробів). І все це – не межа. Як розповіла завідуюча Ганна Стенчук, з попитом теж все гаразд, в чому пересвідчилися, працюючи в тестовому режимі. Не переживають і за асортимент, позаяк випічка гуцульських ґаздинь завжди користувалася підвищеною увагою.
До речі, „Гуцульська перепічка” – це і десять робочих місць, що за нинішньої доби не так і мало у плані вирішення соціальних питань окремо взятої родини, не кажучи вже про інші складові, необхідні для ритмічного функціонування виробництва.
Символічним перерізанням стрічки під звуки трембіти та троїстих музик народного оркестру гуцульських інструментів сільського будинку культури дано старт ще одному проекту, реалізованому ТОВ „Готіс” санаторію „Гірська Тиса”. Привітали товариство та мешканців населеного пункту з відкриттям хлібопекарні голова місцевого самоврядного органу Василь Діміч, в. о. голови райдержадміністрації Віктор Турок, заступник голови районної ради Іван Копич.

Михайло ЮРАЩУК, zorka.in.ua